dServer Filemaker Pro helper service

Filemaker pro helper server


Filemaker Pro is een ontzettend veelzijdige applicatie.
Het is mogelijk op korte termijn applicaties te ontwikkelen voor voorraad beheer, productie planning, klanten beheer, kassa applicaties en meer.
Deze applicaties zijn erg gebruiksvriendelijk en het is eenvoudig voor gebruikers om zelf aanpassingen te doen en/of een extra functies te programmeren.

Werken met Filemaker pro heeft echter ook zijn beperkingen: sommige functies zijn heel tijdrovend om te programmeren en vaak ontbreekt ook net die ene toepassing die u of uw klant graag zou gebruiken.

Om dit probleem te om te lossen ontwikkelde ik dServer. Dankzij de jarenlange ervaring met filemaker en expertise in programmeren, kan ik hiermee beter ingaan op behoeftes van klanten.
dServer is een applicatie die in tandem werkt met Filemaker Pro of andere web apps om op die manier extra functionaliteit te bieden. Zo kunt u genieten van het gemak van bestaande of gekende apps.

dServer heeft reeds veel functies:
-Integratie betaalterminals, zowel CCV Online als Atos wordline betaalterminals kan je koppelen met Filemaker dmv dServer.

-barcodes, met dServer kan je bitmap barcodes opvragen en in container velden steken. dServer laat ook toe om labels te printen in ZPL, EPL, ESC/POS etc. hetgeen sneller en beter werkt dan met de beschikbare raster drivers en ook werkt op iOS.

-DPD integratie, met dServer kan je makkelijk Filemaker koppelen aan DPD waardoor je vanuit Filemaker zelf makkelijk verzendlabels kan aanmaken.

-PDF conversie en omzetting, met dServer kan je PDF lagen verwijderen, PDF bestanden spiegelen en manipuleren.

-Autonoom printen vanop de iPad/iPod/iPhone.
Het is mogelijk om te printen via airprint vanuit Filemaker, echter, soms wil je liever niet de tussenliggende afdruk menu's of wil je kunnen printen naar niet compatibele printers.
Met dServer kan je een pdf genereren en die pdf doorsturen naar een windows pc die dan het echte afdrukken afhandelt.
Ook voor web toepassingen is dit een erg interessante functie, printen van html of pdf's vanuit de browser is hiermee makkelijk te automatiseren (automatisch een bepaalde printer, met die lade en die instellingen).

-Geluiden, het is met dServer mogelijk geluidjes af te spelen op een andere pc, denk aan keukentoepassingen waar er een belletje klinkt in de keuken wanneer er een nieuwe bestelling word opgenomen.

-Seriele en tcp communicatie, met dServer kan je vanuit Filemaker gegevens sturen naar de serieele poort of een tcp poort.

-Bestanden automatisch zoeken, vind bestanden aan de hand van de bestandsnaam of een patroon, en importeer deze in Filemaker.

-synchronisatie Postgresql, met dServer kan je tabellen exporteren vanuit Filemaker en direct inlezen in postgresql, dServer maakt dan zelf de kolommen bij die je nodig hebt, ook container data kan hiermee worden overgezet. dit vereist geen Filemaker Server in tegenstelling tot de meeste oplossingen. Ook andersom is ondersteund, dServer converteert de data vanuit de postgresql server naar een formaat dat Filemaker erg snel kan inlezen. Dit is een zeer performante oplossing.

-dServer laat toe om Filemaker Pro uit te breiden met functies in python, python is een erg populaire en veelzijdige programmeertaal, 
omdat dServer in python werd geprogrammeerd kan je je eigen scripts aan dServer toevoegen, dServer bevat ook de mogelijkeheid te communiceren met Filemaker Server waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn.
Genereer html5 grafieken met python & html templates en javascript
Voer moeilijke calculaties uit met SMP (multi processor) support, Artificial intelligence etc.

Wil je graag meer info over de mogelijkheden van de dServer, neem dan zeker contact op

Filemaker Pro is een product van Claris International Inc. ,
voor meer info over Filemaker Pro kan je de website bezoeken http://www.filemaker.com
Applescript,iPod,iPad,iPhone & iOS is een product van Apple inc.