Filemaker

Filemaker Pro is een erg veelzijdige relationele database waarmee je vlotte gebruiksvriendelijke applicaties kan ontwikkelen, van productieplanning,voorraadbeheer,offertebeheer,crm, kassa en horeca systemen tot website's & webshops.Database ontwikkeling

Ik heb reeds 20 jaar ervaring in Filemaker Pro, ik ben gestart ten tijde van versie 5.5 en ben altijd met het platform blijven werken. Mettertijd heb ik ook andere programmatie omgevingen bijgeleerd zodat ik ook in andere databases en programmeertalen mijn weg ken. Mijn uurtarief is ook betaalbaar hetgeen een goede samenwerking ten goede komt. Op deze pagina vind je wat meer info over wat ik zoal doe.

Filemaker Pro licenties en abonnementen

Ik kan je bijstaan met het uitzoeken van de voordeligste licentie optie meest geschikt voor jouw bedrijf en situatie.
Losse licenties,Filemaker Server of Filemaker Cloud, wens je meer informatie neem dan contact op.

Een toepassing op maat

Op zoek maar een hele specifieke toepassing ? Met Filemaker Pro kan je het zo gek niet bedenken of je kan het bouwen. Filemaker Pro leent zich heel goed voor maatwerk, contacteer me vandaag nog met jouw idee voor een applicatie of automatisatie.


Update Filemaker Pro

Heb je een oude Filemaker Pro applicatie die niet goed meer draait op jouw pc ? Wil je graag de laatste versie gebruiken maar moet je applicatie nog geconverteerd ? Het omzetten van oudere databases kan soms een hele zwik problemen met zich meebrengen. Ik werk reeds met Filemaker Pro sedert versie 5.5 en ben ook thuis in de oudere versies. Contacteer me als je hulp nodig hebben bij het omzetten van een database naar de laatste Filemaker Pro versie.

Migratie vanuit spreadsheets

Heel vaak ontstaat de nood aan een database vanuit een spreadsheet, de klant ontwikkelde iets eenvoudigs in office maar wil makkelijker met meerdere gebruikers werken, verder automatiseren, meer functionaliteit. Filemaker Pro kan in dit geval een hele goede oplossing zijn, bevind je je in deze positie en heb je idd een grote veelheid aan spreadsheet en wil je deze graag omzetten naar een database maar weet je niet goed hoe te starten ? Neem dan zeker contact op op, ik word vaak met zulke problemen/vragen geconfronteerd en kan je hierin zeker helpen.

Migratie vanuit Access of andere databases

Sommige klanten hebben bestaande werkende applicaties in Access of iets anders dat zich niet heel goed leent naar de huidige manier van werken (iPad,Iphone,web & mobiel. Filemaker Pro is een uitstekende tool om uw "oude" databases naar om te bouwen, Filemaker Pro werkt vlot en de interface is erg gebruiksvriendelijk.

Webshop & web applicaties

Heb je een Filemaker Pro toepassing waar je graag een webshop, b2b webshop,app,boekingsysteem of extranet applicatie aan wil bouwen ? Dan kan ik dat voor jouw programmeren, er zijn hier heel veel mogelijkheden, je kan een applicatie koppelen met wordpress maar het is ook zeker mogelijk om delen van de database publiek toegankelijk te maken via de xml of data API of de Filemaker database te synchroniseren met een SQL database.

Migratie van Filemaker naar SQL

Heb je een Filemaker Pro applicatie en twijfel je of je hiermee nog verder kan, heb je teveel gebruikers, nood aan een snellere oplossing of vereist jouw applicatie koppelingen die moeilijk te bereiken zijn ? Dan kijk ik graag samen met jouw wat de beste oplossing is, vaak zijn er wel oplossingen om Filemaker Pro vlotter te doen werken maar mocht dat toch niet de beste oplossing zijn (bvb heel veel gebruikers) dan kan ik voor jouw ook de database ombouwen naar een SQL oplossing, door mijn kennis en ervaring van beide systemen kan ik zoiets doen op een manier die voor de gebruikers dan toch niet al teveel verandering met zich meebrengt.

Database synchronisatie

Wil je graag je Filemaker Pro applicatie koppelen aan een sql database, dan kan ik je hiermee helpen. Ik ontwikkelde een tooltje dat het mogelijk maakt een vlotte en snelle synchronisatie te doen van Filemaker Pro met Postgresql, deze tool vereist geen Filemaker Server en heeft de mogelijkheid automatisch de velden uit Filemaker Pro aan de maken in Postgresql, je kan hiermee ook foto's en containervelden synchroniseren (wat met een gewone export niet kan).

iPhone,iPod & iPad applicaties

Filemaker Pro werkt heel vlot op iOS devices, zulke toepassingen zijn vaak erg efficient omwille van de mobiliteit en het gebruiksgemak van de smartphone.
Ik kan je helpen je bestaande applicaties compatibel te maken met iOS, iets nieuws bouwen kan natuurlijk ook. Meer info

Filemaker Pro is een product van Claris International Inc. ,
voor meer info over Filemaker Pro kan je de website bezoeken http://www.filemaker.com

iPad app

Relaties

Scripts